tag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post2879808609095913331..comments2024-02-09T16:07:42.328+01:00Comments on Smakiem Pisany: apetyczny, aromatyczny, kulinarny blog: Pizza na spodzie z kalafiora, pieczona na kamieniu | Jak piec pizzę na kamieniu?Smakiem Pisanyhttp://www.blogger.com/profile/12318859660761431207noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-91640492944172709232023-02-20T15:01:59.674+01:002023-02-20T15:01:59.674+01:00Pizza z kamienia jest najlepsza. Generalnie wszyst...Pizza z kamienia jest najlepsza. Generalnie wszystkie potrawy z pieczonego ciasta są lepsze na kamieniu, zwłaszcza w piecu opalanym drewnem. Znano to już w starożytności. Ostatnio odkryto w Egipcie najstarszy piec mający kilka tys. lat. Pozdrawiamizahttps://www.trawertyn-marmur.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-56856710686106188042015-08-17T12:27:15.226+02:002015-08-17T12:27:15.226+02:00Nie ma to jak kreatywne podejście do tematu :) Myś...Nie ma to jak kreatywne podejście do tematu :) Myślę, że to jeden z przepisów, który po prostu trzeba wypróbować u siebie w domu! :)caprinewhttp://www.caprinew.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-67753465606299644392015-05-20T13:49:50.500+02:002015-05-20T13:49:50.500+02:00wygląda tak trochę jak placek ziemniaczany :)wygląda tak trochę jak placek ziemniaczany :)goodpizzahttp://www.goodpizza.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-5594508231084064642014-12-29T18:07:35.999+01:002014-12-29T18:07:35.999+01:00Witam, to rzeczywiście dziwna sprawa. Ja na tym ka...Witam, to rzeczywiście dziwna sprawa. Ja na tym kamieniu piekę naprawdę często i bardzo sobie chwalę. Powiem nawet, że za nic w świecie nie wróciłabym teraz do pieczenia na blaszce. <br /><br />W jakim piekarniku Pani piecze? Ja używam gazowego, więc mam tylko grzanie od dołu. Jeśli używa Pani funkcji góra-dól lub termoobieg stąd może być problem przypieczonego wierzchu. <br /><br />Polecam też zawsze podpiekać na kamieniu samo ciasto przez 5-8 minut, wyjąć je (ostrożnie, aby się nie poparzyć) i dopiero posmarować sosem i dopiekać z resztą składników przez kolejne kilka minut. Taką metodą pizza zawsze wychodzi mi rumiana. :)<br /><br />Autorka Bloga - Martynahttp://smakiempisany.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-35256022230603324042014-12-29T10:51:07.727+01:002014-12-29T10:51:07.727+01:00Zachęcona dobrymi opiniami o owym kamieniu, zakupi...Zachęcona dobrymi opiniami o owym kamieniu, zakupiłam go. Mam problem, bo pizza wyszła mi spieczona od góry, a blada od spodu. Nagrzałam kamień w 220 stopniach przez 1h następnie nałożyłam dodatki i po 15 minutach od góry już spalona, a dół blada, na blaszce wychodzi mi pizza po 15 minutach od spodu ładnie zarumieniona, a tu nic:( Masz pomysł co robię źle?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-2081404617604345972014-04-01T22:37:20.648+02:002014-04-01T22:37:20.648+02:00też będę teraz mieć do czynienia z tym kamieniem i...też będę teraz mieć do czynienia z tym kamieniem i jestem ciekawa efektu, fajny pomysł na spód do pizzy:)Anullahttps://www.blogger.com/profile/04428505430875079559noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-78142180660091124062014-03-27T20:06:27.170+01:002014-03-27T20:06:27.170+01:00Świetny pomysł, pozdrawiamŚwietny pomysł, pozdrawiamKatshttps://www.blogger.com/profile/17149840881903078403noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-50906974970676377612014-03-26T21:51:23.020+01:002014-03-26T21:51:23.020+01:00Wow, ten kalafior jest wart spróbowania :)Wow, ten kalafior jest wart spróbowania :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/10234488267870621666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-54729478808841059322014-03-26T10:01:07.240+01:002014-03-26T10:01:07.240+01:00Ciasto z kalafiora???nieprawdopodobnie fajowski po...Ciasto z kalafiora???nieprawdopodobnie fajowski pomysł:)Aguś kulinarniehttps://www.blogger.com/profile/11942445545947689133noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-43339767860795844972014-03-26T09:46:38.388+01:002014-03-26T09:46:38.388+01:00Świetny pomysł na spód do pizzy! Zdrowszy :) Pizza...Świetny pomysł na spód do pizzy! Zdrowszy :) Pizza na kamieniu? Bardzo zachęcająca opinia. Niestety nigdy nie miałam okazji wypiekać na niej :(Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/01181899135924730323noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-47004544664164296232014-03-26T08:21:17.706+01:002014-03-26T08:21:17.706+01:00robię podobną - uwielbiam ten kalafiorowy spód! robię podobną - uwielbiam ten kalafiorowy spód! Kaśhttps://www.blogger.com/profile/01950579340955819238noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-3520603286342261602014-03-26T06:45:48.238+01:002014-03-26T06:45:48.238+01:00Pizza na spodzie z kalafiora - ale wynalazek :) Mu...Pizza na spodzie z kalafiora - ale wynalazek :) Muszę pokombinować z wersją bez jajek (musi się dać, wygląda tak smakowicie, że nie odpuszczę, dopóki mi nie wyjdzie :D )Beatahttps://www.blogger.com/profile/03889775201247753061noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-9335411572156462902014-03-26T05:43:53.361+01:002014-03-26T05:43:53.361+01:00bardzo fajny pomysł na pizzę! tyle w niej zdrowia ...bardzo fajny pomysł na pizzę! tyle w niej zdrowia :) a do tego przygotowana w tak profesjonalny sposób na kamieniu :) taką domową pizzę jak najbardziej bym zrobiła!teenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2849897206895353056.post-19768978564413922362014-03-26T05:43:42.316+01:002014-03-26T05:43:42.316+01:00Uwielbiam pizzę pieczoną na kamieniu. Nawet w ten ...Uwielbiam pizzę pieczoną na kamieniu. Nawet w ten weekend robiłam małą produkcję pizzy. :) Też mam kamień prostokątny, granitowy i bardzo sobie chwalę. Jeden z lepszych prezentów. Inspirowane Smakiemhttp://www.inspirowanesmakiem.plnoreply@blogger.com