czekoladowo mi.... czyli współpraca z Manufakturą Czekolady

By | 27 września 2012 | 13:58 25 komentarzy
Jako miłośnik czekolady, a wręcz czekoladoholik, jestem bardzo zadowolona z możliwości współpracy z Manufakturą Czekolady. W najbliższym tygodniu rozpieszczę Was więc przepisami z użyciem czekolady. A dobrze się składa, bo mam chęć na coś słodkiego!


Na początek powiem może co nieco o samej firmie. Manufaktura Czekolady to zakład w, którym czekolada jest ręcznie produkowana bezpośrednio z prawdziwych ziaren kakaowca. W składzie czekolad nie ma żadnych chemicznych dodatków typu lecytyna sojowa ani barwników. Nuty smakowe wzbogacone są o rozmaite dodatki, a oferta jest bardzo różnorodna. Poza tym w Manufakturze Czekolady można stworzyć tabliczkę czekolady na zamówienie. Sami komponujemy dodatki oraz rodzaj i pochodzenie kakao. Taka zaprojektowana czekolada, to oryginalny upominek dla najbliższych.

Od firmy dostałam paczkę z 6 prawdziwymi czekoladami:
1. Czekoladowy Gaj - z Sezamem - czekolada mleczna z zawartością kakao 44% - ta czekolada wzbudziła ogromne zainteresowanie u mnie w mieszkaniu, tak więc została natychmiast wypróbowana przeze mnie ich moich współlokatorów. Bardzo nam smakowała! Sezam z czekoladą, to interesujące połączenie. Moja współlokatorka stwierdziła, że czekolada deserowa tym połączeniu byłaby jeszcze lepsza.
2. Czekoladowy Gaj - z Prażonym Migdałem i Kwiatem Soli. - czekolada mleczna z zawartością kakao 44%

3.Czekolada deserowa GRAND CRU - 70% kakao z Ghany

4. Czekolada deserowa 70% kakao z Dominikany  z dodatkiem imbiru

5. Czekolada deserowa 70% kakao z Ghany z dodatkiem prażonego ziarna kakao

6. Czekolada deserowa 60% kakao z Ekwadoru z dodatkiem wanilii i mleka
Za tę słodką paczuszkę i możliwość testowania bardzo dziękuję!



A już niebawem muffinki...Co Wy na to? ;) Której czekolady (z tych powyżej) Waszym zdaniem powinnam użyć do wypieku? ;)

25 komentarzy:

  1. Gratulacje ;) Może tej z migdałem ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. oo, już się nie mogę doczekać czekoladowych przepisów! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ooo, gratuluję! Ja użyłabym czekolady z dodatkiem wanilii i mleka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. O, super. :) Czekam na recenzje!

    OdpowiedzUsuń
  5. o... świetna przesyłka,tylko pozazdrościć:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale słodko, ja bym postawił na tą z imbirem i poszedł w kierunku imbirowym :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ale szczęściara z Ciebie :D Też kocham Manufakturę :D

    OdpowiedzUsuń
  8. do muffinek numer 3 albo 6:) zazdroszczę tej współpracy:)

    OdpowiedzUsuń
  9. wanilia i mleko:) albo imbir...hmm nie mogę doczekać się wyników :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Kocham czekolady z Manufaktury! Kiedyś zamieściłam w swoim Notatniku Kuchennym recenzję tych czekolad, ale zupełnie innych smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Te czekolady muszą być pyszne. W szczególności ta z sezamem lub z wanilią < 3

    OdpowiedzUsuń
  12. super;) tez czekam na paczke :)
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. dziekuję Ci ogromnie za dobre rady ;* wcale nie jestem zła , bardzo mi dała do myślenia twoja wypowiedź ,miło mi ;*
    czekoladowo tu ;d

    OdpowiedzUsuń
  14. MartynCiu,

    do muffinek użyłabym czekolady deserowej 60% kakao z Ekwadoru z dodatkiem wanilii i mleka :)

    Serdecznie pozdrawiam,
    E.

    OdpowiedzUsuń
  15. Tyyleee magnezu, od razu poprawi humor. Do muffinek gorzkiej.

    OdpowiedzUsuń
  16. no no pozazdrościć takiej słodkiej współpracy :)
    śliczne mają opakowania
    a nr 6 to mój zdecydowany faworyt :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Pozazdrościć takiej współpracy, achh...czekolada <3

    OdpowiedzUsuń
  18. Jestem ciekawa czekoladowego gaju ;))

    OdpowiedzUsuń
  19. Czekam na te wszystkie czekoladowe przepisy .Oj ,,tylko szybko !!!

    OdpowiedzUsuń
  20. ależ to będą smaczniutkie propozycje...
    Już się nie mogę doczekać, pozdrawiam !

    OdpowiedzUsuń
  21. ooo, na pewno będzie bardzo smakowicie!

    OdpowiedzUsuń
  22. Już nie mogę się doczekać co przygotujesz :-)

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)