Jajka faszerowane z rzodkiewką

By | 15 kwietnia 2014 | 22:04 2 komentarze
Oto kolejna jajeczna propozycja, która może się pojawić na Waszym wielkanocnym stole. Tym razem są to bardzo smaczne jajka faszerowane z rzodkiewką. :) 


Składniki:
  • 3 jajka
  • pęczek rzodkiewki
  • 2 łyżki stołowe majonezu
  • 1 łyżka stołowa serka śmietankowego
  • sól, pieprz
  • koperek

Przygotowanie:

Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół wzdłuż, następnie ostrożnie usuwamy żółtka. W miseczce żółtka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, serek oraz drobno posiekane rzodkiewki (2 sztuki, odkładamy do dekoracji). Doprawiamy solą i pieprzem.  Gotową pastą wypełniamy białka, ozdabiamy półplasterkami rzodkiewki oraz posiekanym koperkiem. Smacznego!



Jajka na WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IV

2 komentarze:

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)