Pasta jajeczna na bogato

By | 20 maja 2014 | 23:11 2 komentarze
Pasty kanapkowe to bardzo wdzięczny pomysł na śniadanie, ponieważ można je wykonać praktycznie ze wszystkiego. U mnie dzisiaj klasyczna pasta jajeczna, wzbogacona kilkoma innymi dodatkami, które aktualnie zalegały w lodówce. Gorąco zachęcam do wypróbowania i przy okazji ostrzegam, że owa pasta znika w szybkim tempie, w niewyjaśnionych okolicznościach, warto wiec podwoić jej porcję w trakcie przygotowań.

Składniki:
  • 3 jajka
  • 1 mały pomidor
  • 1-2 rzodkiewki
  • 2-3 stołowe łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • garść koperku
  • 2 stołowe łyżki szczypiorku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka rozdrabniamy widelcem, dodajemy majonez, musztardę, posiekany koperek, posiekany szczypiorek oraz pokrojone w kostkę rzodkiewki i pomidora. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy i podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!




2 komentarze:

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)