Ogórki nadziewane twarożkiem i dodatkami

By | 29 grudnia 2013 | 00:14 4 komentarze
Witajcie po Świętach. :) Mam nadzieję, że wypoczęliście i nacieszyliście się spotkaniami z rodziną. Jeśli nie możecie już patrzeć na kapustę z grzybami lub rybę po grecku...mam dla Was lekką przekąskę. Doskonale sprawdzi się także na Sylwestra. :)


Składniki:
  • 2 długie ogórki
  • 150g twarożku śmietankowego
  • sól, pieprz
ulubione dodatki (u mnie:)
  • plaster szynki
  • 1 rzodkiewka
  • kawałek pomidora 
  • szczypiorek

Przygotowanie:
Szynkę, rzodkiewkę, pomidora oraz szczypiorek kroimy w drobną kosteczkę. Ogórki myjemy, obieramy ze skórek i kroimy na kilka kawałków o grubości 3-4cm. Łyżeczką wydrążamy ze środka pestki.  Następnie w zagłębienia nakładamy twarożek i wbijamy w niego kawałki warzyw oraz szynki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed imprezą przekąskę przechowujemy w lodówce. Smacznego! 




4 komentarze:

  1. I właśnie takie coś po świętach,śliczne,smakowite i nie ciężkie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają bardzo apetycznie:) zapisuje do zrobienia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam! Pyszna ta przekąska :)

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)