Imprezowe kanapeczki

By | 18 lutego 2015 | 01:07 4 komentarze
Co prawda karnawał właśnie nam się kończy, bo wczoraj były Ostatki, ale myślę, że skorzystacie z tego przepisu w przyszłości. Poza tym ta forma podania sprawdzi się, gdy po prostu znudzą Wam się tradycyjne kanapki. Możecie je przygotować i podgryzać w czasie relaksu przed telewizorem. Musicie tylko uważać, ponieważ owe kanapeczki są przekąską praktycznie na jeden kęs, więc znikają w zaskakująco szybkim tempie. Nim się obejrzycie, nie będzie po nich śladu :).


Składniki:
  • 1 bagietka
  • 2 opakowania twarożku ze szczypiorkiem, serka topionego, bądź dowolnej pasty kanapkowej
  • 4-5 liści sałaty lodowej
  • 100 g sera gouda 
  • kilka kabanosów
  • ogórki konserwowe
  • ½ świeżej papryki 
Przygotowanie:
Sałatę rwiemy na drobne kawałki. Paprykę i ogórka kroimy w cienkie paseczki, a ser w słupki. Z bagietki odcinamy końcówki i wyrzucamy je. Następnie przekrawamy ją na pół, a każdą połowę nacinamy wzdłuż całej długości. Wydrążamy część miąższu i smarujemy wnętrze bagietki twarożkiem, serkiem topionym lub pastą kanapkową. 


Przygotowane wcześniej dodatki umieszczamy razem z kabanosami w środku bagietki. Całość ciasno zawijamy, tak aby brzegi bułki nachodziły na siebie i owijamy w folię spożywczą. Nadzianą bagietkę odstawiamy do lodówki na około godzinę. Tuż przed podaniem, usuwamy folię i kroimy w plastry.
Smacznego!

4 komentarze:

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)