Koreczki al'a tropikalna wyspa

By | 6 marca 2013 | 11:02 32 komentarzy
Dzisiaj bardziej propozycja podania aniżeli przepis... niemniej jednak na pewno zaskoczy Waszych gości, gdy pojawi się na stole. Pomysł powstał dość dawno, bo po raz pierwszy takie koreczki zaserwowane były na moich 18stych urodzinach. :) 



Składniki:
  • 1 opakowanie niebieskiej galaretki
  • 3 łyżki bułki tartej 
  • 1 ananas
  • koreczki przygotowane z dowolnych składników
    (u mnie ogórki konserwowe, szynka, papryka, ser żółty, fasola czerwona)

Przygotowanie:
Przygotowujemy galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wlewamy do pojemnika i odstawiamy do lodówki aż stężeje. Przygotowane koreczki wbijamy w ananasa od góry do połowy  jego wysokości. Gdy galaretka stężeje kroimy ją w kostkę. Na podłużny talerz (najlepiej jednokolorowy) po środku wysypujemy bułkę tartą, która będzie imitować piasek. Na niej stawiamy ananasa z koreczkami, natomiast dookoła rozkładamy galaretkę, która przypomina ocean. Smacznego!


32 komentarze:

  1. bardzo pomysłowe, gratuluje inwencji twórczej ;d

    OdpowiedzUsuń
  2. Wszyscy czekają na wiosnę...a u Ciebie już lato!:) Super:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł :)
    Będę musiała go wypróbować na jakimś domowym spotkaniu.

    OdpowiedzUsuń
  4. śliczna i co najważniejsze smakowita ta Twoja tropikalna wyspa :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Genialny pomysł :D
    Na pewno przy najbliższej okazji, pojawi się na moim stole
    Pozdrawiam:D

    http://zagubionawariatka.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajna przekąska ;D świetnie wygląda !

    OdpowiedzUsuń
  7. ale fajny pomysł na podanie koreczków! super!

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajny pomysł:) Koreczki zawsze pierwsze się kończą na imprezach;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wygląda bardzo przyjemnie...

    OdpowiedzUsuń
  10. świetny pomysł !!!!
    ale z niebieską galaretką w życiu się nie spotkałam :)
    gdzie takową można nabyć?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w dużych marketach typu Tesco na pewno jest :)

      Usuń
  11. świetnie wyglądają te koreczki:D

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale ekstra ;) Już mam pomysł, czym zastąpie ananasa ;D

    OdpowiedzUsuń
  13. Czesto robie takie na pomaranczy - z oliwkami nadzianymi papryczka chilli i slodkim serem zoltym dla zrownowazenia smaku :D
    Swietne i efektowne podanie!

    OdpowiedzUsuń
  14. wyspa robi wrażenie
    super!

    OdpowiedzUsuń
  15. super się nada na imprezkę :) robi wrażenie!

    OdpowiedzUsuń
  16. Super to wygląda. Na imprezę jak znalazł ;) i ta galaretka na dole... Naprawdę świetne ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Świetny pomysł :) Cudownie by się prezentowały tak owocowe :) Ja wbijam w kajzerkę owiniętą w folie aluminiową :) taki mały jeżyk powstaje

    OdpowiedzUsuń
  18. Fajowe :) idealne na imprezę w stylu hawajskim :D

    OdpowiedzUsuń
  19. Niecodzienny, oryginalny pomysł, pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  20. Proste, a jaki efekt..super..

    OdpowiedzUsuń
  21. przecudne koreczki bardzo oryginalne;)

    OdpowiedzUsuń
  22. I to tegn owoc lądyje ze mną na wyspie bezludnej , na razie w wybrażni:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Koreczki królowie każdej imprezy!!

    OdpowiedzUsuń

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)